Pristatau dar vieną puikią knygutę, kurią skaitėm kartu su Ąžuolu. Neseniai pasakojau apie ne visai sėkmingus pirmuosius bandymus skaityti, dabar, artėjant devynių mėnesių sukakčiai, galiu pasakyti, kad sekasi vis geriau ir geriau. Pasirenku 15 minučių dienoje, kuomet skaitom patogiai įsitaisę ant grindų. Minties skaityti prieš miegą atsisakiau, nes knygos mano sūnų veikia anaiptol ne raminančiai.

Man pačiai, neslėpsiu, labai smagu ir Ąžuolui darosi vis įdomiau – džiaugiasi laiku, kuomet sėdim apsikabinę, pabodus eina ratais įsikibęs manęs, ilgiau koncentruoja dėmesį, tyrinėja piešinukus ir klauso kai įvardinu veikėjų pavadinimus.

Kęstutis Kasparavičius

Labiau pasikausčiusiems tėvams Kęstutis Kasparavičius turbūt gerai žinomas. Mačiau, kad yra išleidęs ne vieną knygą 3-6 metų vaikams. Tuo tarpu mes su Dryžuota istorija ir jos autoriumi susipažinome pirmą kartą. Didžiulis privalumas, kad šis žmogus pats rašo ir originaliai iliustruoja knygas. Neslėpsiu, kad eilinį kartą knygos pasirinkimą lėmė “sprendimas pagal viršelį“ ir labai gražios ir netradicinės iliustracijos.

Dryžuota istorija

Dryžuota istorija skatina vaizduotę – kiek savo aplinkoje surastumėte dryžuotų daiktų ir kur jų ieškotumėte. Į tokias paieškas leidžiasi pagrindinė veikėja Zebriukė. Apsipirkinėdama turguje drauge su mama ji pasimeta ir prisiminusi jos žodžius, kad jei kas panašaus nutiktų ieškotų ko nors dryžuoto, leidžiasi į kelionę.

Šioje knygoje nemažai teksto, daug daiktų pavadinimų, nuolat keičiasi aplinka. Mamos paieškos vyksta mieste, paplūdimyje, gatvėje, kieme, parke kur galima sutikti daug dryžuotų veikėjų ir daiktų. Taigi, Dryžuota istorija suteikia progą mažiesiems praturtinti savo žodyną ir kartu su pagrindine veikėja Zebriukė išgyventi turbūt didžiausią mažų vaikų baimę – pasimesti nuo mamos bei drauge ją įveikti.

Share: